Υλικά
2 κιλά κόκαλα
κοτόπουλου
3 λίτρα κρύο νερό
230γρ. κρεμμύδια
110γρ. Καρότο
110γρ. σέλερη
1 μπουκέ γκαρνί
3 λίτρα κρύο νερό
230γρ. κρεμμύδια
110γρ. Καρότο
110γρ. σέλερη
1 μπουκέ γκαρνί
Διαδικασία
Ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό τα κόκαλα. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τα κόκαλα και τα φέρνουμε σε έντονο βρασμό, ξαφρίζοντας αμέσως μόλις αρχίσει να δημιουργείται αφρός. Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε αργά (τεμπέλικα) για 3 ώρες αλλά τακτικά ξαφρίζουμε. Ρίχνουμε τα λαχανικά και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά, στα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε και το μπουκέ γκαρνί. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον αποθηκεύουμε ή το χρησιμοποιούμε.
Ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό τα κόκαλα. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τα κόκαλα και τα φέρνουμε σε έντονο βρασμό, ξαφρίζοντας αμέσως μόλις αρχίσει να δημιουργείται αφρός. Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε αργά (τεμπέλικα) για 3 ώρες αλλά τακτικά ξαφρίζουμε. Ρίχνουμε τα λαχανικά και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά, στα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε και το μπουκέ γκαρνί. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον αποθηκεύουμε ή το χρησιμοποιούμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου